iOSNieuws

Gloednieuwe iPad Air en iPad mini zijn verbluffend krachtige alleskunners

Apple heeft twee nieuwe iPads gelanceerd. De 10,5-inch iPad Air biedt features en prestaties van een high-end tablet tegen ongekend aantrekkelijke prijs en de 7,9-inch iPad mini levert ondersteuning voor Apple Pencil, Retina-display en A12 Bionic-chip in een compact formaat.

Apple heeft vandaag de gloednieuwe iPad Air aangekondigd met ultradunne 10,5-inch behuizing en de nieuwste innovaties, waaronder ondersteuning voor Apple Pencil1 en prestaties van hoog niveau tegen een ongekend gunstige prijs. De nieuwe iPad Air draait nu op de A12 Bionic-chip met de neural engine van Apple. Daaraan dankt hij de 70% snellere prestaties en twee keer zoveel grafische kracht. Ook het geavanceerde Retina-display met True Tone-technologie is 20% groter en ruim een half miljoen pixels rijker.

Apple heeft vandaag ook de nieuwe 7,9-inch iPad mini aangekondigd. Het model betekent een enorme upgrade voor fans van deze compacte en ultiem draagbare iPad en zit boordevol gloednieuwe technologie. Dankzij de A12 Bionic-chip is de nieuwe iPad mini een krachtige multitaskmachine met drie keer betere prestaties en negen keer snellere graphics. Het geavanceerde Retina-display met True Tone-technologie en brede kleurweergave is 25% helderder en heeft de hoogste pixeldichtheid van alle iPad-modellen, zodat je helemaal opgaat in je scherm, waar je ook bent. En doordat je nu ook Apple Pencil kunt gebruiken, is de lichte iPad mini het ideale notitieblokje voor onderweg, of je nu snel wat ideeën wilt opschrijven of een ruwe schets wilt maken. De nieuwe iPad-modellen zijn vanaf vandaag te bestellen en liggen vanaf volgende week in de winkel.

De geliefde iPad mini heeft een enorme upgrade ondergaan en is nu voorzien van Apple Pencil, een Retina-display en de A12 Bionic-chip.

“iPad blijft het allerbeste device voor een steeds groter wordend scala aan verbluffende ervaringen, of het nu gaat om games, augmented reality, notities maken of tekenen met Apple Pencil, of bijvoorbeeld films streamen in HD, 4K-video bewerken of apps leren maken met Swift Playgrounds”, aldus Phil Schiller, Senior Vice President Worldwide Marketing bij Apple. “Vandaag maakt de iPad-productlijn twee grote sprongen voorwaarts. De totaal nieuwe 10,5-inch iPad Air biedt de grootte, features en prestaties van een high-end tablet tegen een ongekend aantrekkelijke prijs. En de ingrijpend vernieuwde 7,9-inch iPad mini behoudt de compacte afmetingen waar klanten zo dol op zijn, maar biedt tegelijkertijd ondersteuning voor Apple Pencil, een Retina-display en de krachtige A12 Bionic-chip.”

De krachtige en slimme A12 Bionic-chip zorgt voor ongekend snelle prestaties op de iPad Air.

Apple Pencil en iPad: perfect op elkaar afgestemd

Apple Pencil opent nieuwe perspectieven op het gebied van creativiteit en productiviteit. Gebruikers van iPad mini en iPad Air kunnen in een handomdraai hun ideeën uitschetsen of opschrijven, maar ook documenten doornemen, aantekeningen maken of foto’s retoucheren. iPad mini en iPad Air zijn dé tools voor studenten, professionals en creatieven dankzij de opvallend vloeiende en intuïtieve tekenervaring, op de pixel nauwkeurige precisie en minimale vertraging in populaire apps zoals Procreate, Notability, Pixelmator Photo (binnenkort verkrijgbaar) en Microsoft Office.

Nu de iPad mini ondersteuning biedt voor Apple Pencil, is het model nog veelzijdiger als het gaat om aantekeningen maken, foto’s bewerken en snel ideeën vastleggen.

Kracht in een handzaam formaat dankzij de A12 Bionic-chip

De neural engine van de A12 Bionic-chip is ontworpen door Apple en vormt de drijvende kracht achter de nieuwe generatie apps en workflows op iPad die profiteren van geavanceerde machine learning en Core ML. Zo worden betoverende AR-ervaringen mogelijk, laten 3D-games fotorealistische effecten zien en profiteren apps van verbazingwekkende grafische prestaties.

Het is makkelijker en sneller dan ooit om online te blijven met iPad mini en iPad Air, nu ze beschikken over de betrouwbare wifi-technologie en 4G LTE-technologie van Gigabit‑klasse die ook is verwerkt in de meest geavanceerde iPad Pro-modellen. De modellen zijn ook voorzien van eSIM-technologie, waarmee gebruikers gemakkelijk abonnementen voor mobiele data kunnen gebruiken vanuit meer dan 180 landen.

Meer dan 1,3 miljoen apps zijn speciaal ontwikkeld voor iPad, van betoverende AR-ervaringen tot tekenen met Apple Pencil en contact houden met vrienden en familie.

Geavanceerde camera’s voor schitterende foto’s en video’s

De geavanceerde camera’s op zowel de voor- als de achterzijde van iPad mini en iPad Air maken prachtige foto’s en nemen scherpe en stabiele video op in 1080p HD-kwaliteit. De vernieuwde en verbeterde camera’s bieden uitzonderlijk goede prestaties, ook bij weinig licht. De HD-video-opnamefunctie is ideaal om documenten te scannen en contact te houden met vrienden en familie via groepsgesprekken in FaceTime, en de geavanceerde sensoren maken fascinerende AR-ervaringen mogelijk.

De nieuwe iPad mini maakt foto’s en video’s in hoge resolutie en het bewerken van 4K-video gaat gemakkelijk en vloeiend.

Ruim een miljoen apps speciaal voor iPad

De App Store is de uitgelezen plek om meer dan 1,3 miljoen apps te ontdekken die speciaal ontwikkeld zijn voor iPad. De mogelijkheden zijn eindeloos: agenda’s en financiën beheren, foto’s bewerken, leren, spelen en contact houden met vrienden en familie. Apps die ontworpen zijn voor telefoons zien er op andere devices vaak vreemd uitgerekt uit. Apps die daarentegen ontworpen zijn voor iPad, draaien op elke iPad vloeiend en zien er schitterend uit.

iOS op iPad

Dankzij iOS zijn iPad Air en iPad mini ideaal om ook onderweg productief te zijn. Zo krijgen gebruikers hun taken sneller voor elkaar met features zoals Opdrachten voor Siri, Foto’s zoeken en Dictafoon. Via het Dock kun je in elk venster direct bij veelgebruikte apps en documenten en gaat multitasken bijna vanzelf met Split View en Slide Over. Met Drag & Drop is het makkelijk om afbeeldingen, tekst en bestanden van de ene naar de andere app te verplaatsen. De app Bestanden werkt bovendien vloeiend en moeiteloos op iPad, maar ook tussen verschillende Apple devices.

Multitasken en documenten beheren op iPad gaat snel en makkelijk met iOS 12.

Apple heeft vandaag een update voor iWork voor iOS aangekondigd die vanaf volgende week beschikbaar is. Deze update biedt verbeterde integratie met Apple Pencil, onder andere in de vorm van nieuwe opties voor animatie in Keynote waarmee gebruikers voor elk object een animatiepad kunnen tekenen. Daarnaast is de gebruikersinterface compleet vernieuwd en is het gemakkelijker om animatie-effecten in te zetten, zoals Verplaatsen, Draaien en Schaal.

De meest complete iPad-productlijn ooit

De nieuwe iPad Air en iPad mini maken samen met het instapmodel 9,7-inch iPad en de meest geavanceerde modellen iPad Pro de productlijn compleet. Nog nooit eerder was de iPad-productlijn zo onderscheidend en innovatief. Alle modellen bieden nu ondersteuning voor Apple Pencil, toonaangevende prestaties, geavanceerde displays en een batterij die de hele dag meegaat6 voor een ervaring die geen enkel ander device kan bieden. Of klanten nu de meeste waarde hechten aan draagbaarheid, displaygrootte, power of prijs: er is voor iedereen een iPad. 

Alle iPad-modellen bieden nu ondersteuning voor Apple Pencil, toonaangevende prestaties, geavanceerde displays en een batterij die de hele dag meegaat.

Related Articles

Back to top button