Reviews

Review: Huawei MediaPad T1 7.0:

scherp geprijsde mini-tablet voor gebruikers die geen hoge eisen stellen

In voorjaar van 2015 kwam de Huawei MediaPad T1 7.0 in een tweetal varianten op de Nederlandse markt. De goedkoopste variant is al verkrijgbaar voor een straatprijs van € 100. Wat heeft deze budgettablet te bieden?

De tablet draait op Android 4.4.2 (KitKat) in combinatie met de Huawei Emotion UI 3.0 gebruikersinterface. Deze versie van Android is inmiddels verourderd en het is onbekend of Huawei updates van dit besturingssysteem voor deze tablet beschikbaar gaat stellen.

Beeldscherm, camera’s en audio

De tablet heeft een multitouch screen met een afmeting van 7 inch (17,8 cm). De schermresolutie is 600 x 1024 met een pixeldichtheid van 170 ppi.

Zowel aan de voor- als achterzijde is een camera te vinden met een resolutie van 2 megapixel. Deze resolutie is wat aan de magere kant, maar in de categorie budgettablets is dit niet ongebruikelijk.

De tablet heeft een geïntegreerde speaker en via de aanwezige audiojack kunt u een hoofdtelefoon of losse speaker aansluiten.

Processor, geheugen en accucapaciteit

Onder de motorkap zit een quadcore Spreadtrum SC7731G processor met een kloksnelheid van 1.2GHz.

Het intern geheugen van 1 GB is wat aan te krappe kant. De duurdere modellen hebben tegenwoordig een intern geheugen van 2 GB aan boord. Met een intern geheugen van 1 GB valt prima te werken als u zich beperkt tot de basistaken en geen zware games speelt.

Het opslaggeheugen van de MediaPad T1 7.0 heeft een capaciteit van 8 GB. Ongeveer de helft van deze geheugencapaciteit wordt al gebruikt door apps die door de fabrikant zijn voorgeinstalleerd. Gelukkig kunt u het opslaggeheugen via een microsd kaart uitbreiden met maximaal 32 GB.

De ingebouwde accu heeft een capaciteit van 4100 mAh. Volgens Huawei kan de tablet met deze accu 300 uur standby zijn. Tevens kunt u op een volle accu acht uur browsen en tot 12 uur films kijken.

Connectiviteit

Via wifi (2.4G 802.11b/g/n) kunt u de tablet draadloos verbinden met het internet en via bluetooth 4.0 met BLE kunt u draadloze apparaten zoals speakers en toetsenborden aansluiten.

Via de aanwezig micro-usb 2.0 aansluiting kunt u de tablet met de computer verbinden om zo bestanden te verplaatsen. Deze aansluiting wordt ook gebruikt om de tablet mee op te laden. Een voeding en adapter worden meegeleverd.

De tablet is verkrijgbaar in twee varianten: met of zonder ingang voor een micro-simkaart. Kiest u voor het model met slot voor microsimkaart, dan kunt u met de tablet bellen en internetten via 3G. De variant waarmee u kunt bellen kost een paar eurotientjes extra.

Overige specificaties

De tablet heeft ook een GPS-functie (A-GPS) aan boord en is hiermee ook in te zetten is voor navigatiedoeleinden. Kaarten van een zelf te bepalen gebied in Google Maps kunt u tegenwoordig ook van te voren downloaden, zodat u onderweg ook zonder internetverbinding prima met deze tablet kunt navigeren.

Afmetingen en accessoires

De tablet heeft een hoogte van 19,18 cm en de breedte bedraagt 10,7 cm. De dikte is slechts 0,85 cm. De tablet heeft aan de voorzijde zwarte randen en is geheel van plastic. Een groot gedeelte van de achterkant is bedekt met een metalen plaat en aan zowel de boven- als onderkant is een witte plastic rand te zien.

In de compacte kartonnen doos zit de tablet, een usb-kabel, een lader en een beknopte handleiding in de Engelse taal. De handleiding en snelstartgids zijn ook online te te downloaden.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De HUAWEI MediaPad T1 7.0 kost € 99 bij de MediaMarkt. Kiest u voor de 3G-variant van deze tablet dan betaalt u aldaar € 127.

Related Articles

Back to top button
Close