Reviews

Review: Medion Lifetab S7852 (MD 98625)

7,85 inch tablet met hoogwaardige metalen behuizing

Voor de verkoopprijs van € 129 lag de Medion Lifetab S7852 (MD 98625) tablet in de schappen bij supermarkt Aldi. Wat heeft de tablet met deze scherpe prijs allemaal te bieden?

Consumenten bezoeken de Aldi niet alleen voor het brood, de aardappelen, de wasmiddelen en andere goedkope artikelen. De supermarkt staat de laatste jaren ook steeds meer bekend als electronicadiscounter, waar u voor relatief lage prijzen leuke apparaten zoals tablets, computers en navigatiesystemen kunt scoren.

De Aldi heeft regelmatig leuke electronica van het merk Medion in de aanbieding. Het gaat doorgaans om camera’s, desktop pc’s, smarthpones, laptops en tablets. Doorgaans ontvangt elk filiaal van de Aldi maar een paar exemplaren van elk product, dus de kans is groot dat een een bepaalde aanbieding als snel uitverkocht is.

Beeldscherm, audio en camera’s

Het multitouch HD beeldscherm met IPS-technologie heeft een resolutie van 1024×768 pixels. Het formaat van het beeldscherm is 7,85 inch (19,9 cm). De tablet heeft aan beide zijden een camera. Aan de achterkant bevindt zich een 5 megapixel autofocus camera. Voor videochatten en het maken van selfies kunt u de 2 megapixel camera aan de voorkant gebruiken.

Processor, geheugen en accucapaciteit

De Medion S7852 (MD 98625) tablet heeft de ARM Cortex A9 quad-core processor met een kloksnelheid van 1,6 GHz onder de motorkap en draait op Android 4.4 (KitKat).

De tablet heeft een werkgeheugen van 1 GB en 16 GB opslaggeheugen, waarvan u ongeveer 12 GB kunt gebruiken voor het opslaan van uw eigen bestanden.

De tablet biedt plaats voor een geheugenkaart (microSD, microSDHC, microSDXC) met een maximale capaciteit van 64 GB. Op een geheugenkaart van 64 GB kunt u heel wat ebooks, films en muziek kwijt.

De li-ion accu met een capaciteit van 4800 mAh zorgt ervoor dat u de tablet ongeveer 6 tot 10 uur kunt gebruiken. Heeft u langer dan 6 tot 10 uur geen toegang tot netstroom, dan kunt u een powerbank gebruiken om deze tablet tussentijds op te laden.

Wifi, GPS en Bluetooth

Via wifi krijgt u toegang tot internet en via de aanwezige bluetooth kunt u draadloos apparaten zoals toetsenborden en speakers aansluiten. Met de ingebouwde infraroodfunctie kunt u de Medion Lifetab S7852 (MD 98625) ook inzetten als afstandsbediening voor uw televisie of audioset.

Verder heeft de tablet een GPS-ontvanger en wifi-functionaliteit aan boord.

Afmetingen, gewicht en aansluitingen

De afmetingen van de Medion Lifetab S7852 (MD 98625) zijn: 20 cm (lengte), 13,7 cm (breedte) en 0,9 cm (hoogte). Het gewicht van de tablet bedraagt 370 gram.

De Medion Lifetab S7852 (MD 98625) heeft een hoogwaardige metalen behuizing, die de duurzaamheid van de tablet versterkt en zorgt voor een professionele uitstraling. Vrijwel alle tablets in deze prijsklasse hebben een plastic achterkant.

Via de micro-usb aansluiting (usb-host) kunt u externe apparaten op de tablet aansluiten. Via de aanwezige USB-aansluiting kunt u natuurlijk ook bestanden uitwisselen tussen uw computer en de tablet.

Meegeleverde accessoires

In de doos met de tablet zit ook een usb-kabel, een usb-host kabel, een set in-ear oordopjes en een garantiekaart. De uitgebreide elektronische bedieningshandleiding is op de tablet voorgeïnstalleerd. U krijgt maar liefst drie jaar garantie op de Medion Lifetab S7852 (MD 98625).

Conclusie

Het is een budgettablet voor dagelijks gebruik. Wie een goedkope tablet zoekt met niet teveel toeters en bellen, doet met de Medion Lifetab S7852 (MD 98625) een prima aankoop.

Prijzen en verkrijgbaarheid

In augustus 2014 is de Medion Lifetab S7852 (MD 98625) tablet verkrijgbaar geweest in elke filiaal van de Aldi supermarkt. De ervaring heeft geleerd dat deze tablets altijd snel zijn uitverkocht, dus de kans dat u nog een exemplaar bij deze supermarkt kan scoren, is vrijwel nihil. In de Medionshop is deze tablet ook niet meer te koop. Op Speurders, Marktplaats en eBay kunt u nog wel tweedehands exemplaren van de Medion Lifetab S7852 (MD 98625) aantreffen.

Related Articles

Back to top button